סוכר קוקוס

אמרו לכם שסוכר קוקוס הוא תחליף מעולה לסוכר לבן? אז אמרו…

שבע עובדות על סוכר קוקוס:

1. סוכר קוקוס מופק ממוהל של ניצני פרחי עץ הקוקוס וכמעט אינו עובר תהליכי עיבוד.

2. המדינות העיקריות בהם יש ייצור של סוכר קוקוס הן פיליפינים ואינדונזיה שהן גם המקור לרב הנתונים שמופצים לגבי סוכר הקוקוס.

3. סוכר קוקוס מורכב ברובו כ 70-79 אחוז מסוכרוז = סוכר לבן!!!
והשאר פרוקטוז וגלוקוז חופשים (אותם חד סוכרים שיוצרים את הסוכרוז).

4. הערך הגליקמי שלו (מדד לעליית הסוכר בדם) הוא 35 או 54 – תלוי את מי שואלים… הערך הגליקמי של סוכר לבן הוא 64.

5. יש לו ערך מוסף על פני סוכר לבן מכיוון שהוא מכיל גם נוטריינטים כמו מינרלים, נוגדי חמצון וסיבים תזונתיים. אבל, הכמות שלהם בכפית סוכר קוקוס ממש ממש קטנה.

6. כפית של סוכר קוקוס מכילה 16 קלוריות לעומת 16 קלוריות בכפית סוכר לבן … ו 4 גרם פחמימות גם כן כמו בסוכר לבן.

7. ההבדל הכי גדול שמצאתי בין סוכר קוקוס לסוכר לבן הוא המחיר:
סוכר קוקוס עולה 35-70 שקל לקילו – פי 7 עד פי 14 מסוכר לבן!

מסקנה: שחררו את הסוכר ותעברו תהליך מדהים בו הרגישות לדברים מתוקים תעלה והצורך בסוכר יירד.

שתף את הכתבה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *