מרצה בעין הנציבהרצאה – אוצר מן הטבע
הרצאת בריאות הסוקרת את השימוש בתרופות לאורך ההיסטוריה האנושית החל משימוש בצמחים למרפא דרך התפתחות הכימיה האורגנית ובידוד חומרים מהצומח, זיהוי ושינוי במעבדה וכלה בפס הייצור של התרופות כפי שאנו מכירים אותו היום.
ההרצאה כוללת סיפורים מרתקים על השימוש בצמחים בתרבויות שונות בעבר וכיום, הצגת אישים שונים הקשורים לתחום הגילוי והמחקר והכרות עם מונחים בסיסים מעולם התרופות.
ההבנה המתקבלת מההרצאה היא ההכרה שכל צמח מרפא מכיל רכיבים כימיים פעילים ולכן צמחי מרפא יכולים להיות יעילים בריפוי מחלות, אך יכולים גם לעורר תופעות לוואי ולהיות רעילים.
הרצאה זו, היא הרצאת מבוא והכרות עם העולם המופלא של צמחים מצד אחד תרופות מן הצד השני והקשר בינהם.

הרצאת בריאות – צמחי מרפא לשיפור הזיכרון
האם לצמחים היכולת לשפר את הזיכרון ?
ההרצאה תבחן את הנושא ותציג אותו על היבטיו השונים.
בהרצאה נכיר מונחים בסיסים הקשורים למח האנושי ולזיכרון.
נכיר תהליכים מרכזיים שיאפשרו לנו להבין את דרך שמירת המידע במח. נלמד מהם הגורמים המובילים לאיבוד זיכרון וכיצד צמחים יכולים להתערב בתהליכים המתרחשים בתוך מוחנו.
נשמע את סיפורם של צמחי מרפא שונים בהיבטים שונים (הכרה בוטנית, פולקלוריסטית ועוד).
נבין את המנגנון המשוער לפיו פועלים צמחים אלו.
בנוסף נשמע על הבעייתיות הכרוכה בתחום צמחי המרפא.
בנוסף נערך השוואה בין התרופות הקונבנציונאליות הקיימות היום בשוק לצורך שיפור זיכרון לבין צמחי המרפא בהם נדון.
נדבר גם על ויטמינים שונים ונוגדי חמצון היכולים להשפיע על נושא הזיכרון, ומצויים בצמחים המהוים חלק מתפריט המזון שלנו.
לבסוף נבין כי הדרך להשגת איכות חיים מבחינת שמירה על זכרון תקין היא תוצר כולל של השקעה יומיומית באיכות המזון אותו אנחנו בוחרים לאכל, במידת הפעילות הגופנית שאנו מבצעים, במידת הגירוי הסביבתי ואימון מוחנו ברמות שונות ובמקרה הצורך בשימוש בצמח מרפא המיועד לשיפור הזיכרון וזאת רק לאחר ייעוץ עם גורם רפואי מוסמך.

הרצאה – סודות הקפאין
בהרצאה זו נצא עם הקפאין למסע מופלא שחוצה יבשות זמנים ותרבויות דרך סיפורם המרתק של המשקאות קפה, תה, קקאו וקוקה קולה. נבין את השפעתו השלילית והחיובית על גופנו ונופתע משימושיו השונים בתעשייה באקולוגיה ובחקלאות.

הרצאות על תבלינים

תבלינים בהיבט היסטורי פולקלוריסטי ומדעי
בהרצאה זו מוצג הסיפור ההיסטורי המרתק של התבלינים בעולם העתיק.  בהרצאה זו יוצגו תבלינים כפלפל, זעפרן, פפריקה,קינמון ווניל.
בהרצאה נגלה את סוד ריחם של צמחי התבלין ונבין למה הם מועילים.

 עשבי מטבח בהיבט חקלאי ורפואי
כמו נענה כוסברה עשב לימון מליסה ועוד. נשמע על טיפוח צמחי התבלין בחקלאות ארצנו ועל שימושיהם השונים של תבלינים בתעשייה, ברפואה העממית וברפואת הצמחים המודרנית. נבין מבחינה אקולוגית מדוע כדאי לצמח להשקיע ביצירת ריח וכיצד יכולים אנו להפיק תועלת מאותם תבלינים.

שיבולת בשדה כרעה ברוח: 
נשמע על אמונות עממיות ואגדות עם הקשורות לנושא הלחם.
נבין את חשיבות גילוי אם החיטה על ידי אהרון אהרונסון על החקלאות כיום.
נלמד על הערך התזונתי של חיטה, שעורה שיבולת שועל ושיפון ועל ההבדל בין קמח מלא לקמח לבן. נחוש בהרצאה את הקשר בין האדם לאדמה דרך המאכל הבסיסי ביותר של האדם.

 אורז ותירס – אקולוגיה תזונה  והנדסה גנטית:
התירס הנו אחד מהצמחים העיקריים שעברו הנדוס גנטי, הרצאה זו תציג את הנושא על היבטיו החיוביים והשליליים.
תירס הוא אחד מחומרי הגלם העיקריים להכנת מזונות אחרים, נשמע על ערכו התזונתי החיובי וגם השלילי.
נופתע משימושיו השונים של תירס בתעשייה.
אורז הנו הלחם של אנשי המזרח הרחוק. נלמד על חשיבותו של האורז בעיני אנשי המזרח דרך האמונות והמנהגים השונים ונשמע על מחלת הברי ברי והקשר שלה לפרשת רמדייה.

הרצאת בריאות – “יהי מזונו תרופתו ותרופתו מזונו”
שום רימון ועגבנייה ניתנים כדוגמה ליכולת הריפוי המדהימה שיש למזון על גופנו. בהרצאה ניתנת סקירה על השימוש בצמחים אלו לאורך ההיסטוריה בהיבטים שונים- חקלאיים, פולחניים, מיתולוגיים ורפואיים. ניתן הסבר על הצמח ברמה הבוטנית, הכימית- מבחינת מרכיביו הפעילים.
הרצאה זו מכילה מידע ממחקרים חדשים הנעשים בתחום והשימושים המעשיים שיש לצמחים אלו וכמובן מדובר על התרומה הרפואית הרבה המוכחת של צמחי מרפא אלו, תוך כדי הרחבה על מצבי חולי שונים, הגורמים להם והיכולת שלנו למנוע את חלקם על ידי צריכה מוגברת של פרות וירקות.