צריכת שום להסתגלות לגובה

האם באמת כדאי לצרוך שום כדי להסתגל לגבהים?

התשובה היא לא, אבל כדי להבין למה לא ומדוע יש שממליצים על כך צריך לקרוא את הכתבה 🙂

לאחרונה טס אחייני ללדאק – חבל ארץ בצפון הודו, וקיבל המלצה לאכול כמויות גדולות מאד של שום שייקלו עליו את ההסתגלות לגובה בהגעתו ישירות בטיסה  ללה עיר הבירה של לאדק הממוקמת בעמק בגובה של 3500 מטר וגם כאשר יתחיל את הטרקים העוברים בגבהים שמגיעים ל 5000  מטר.

בעיקרון כאשר עולים בגובה כמות החמצן יורדת ויש צורך בזמן הסתגלות ומנוחה שיאפשר לגוף להסתגל למצב החדש.

האם ההמלצה של אכילת שום בכמות גדולה אכן יכולה לעזור?

חיפשתי מחקרים שונים שנערכו בנושא ומצאתי בעיקר מחקרים שנעשו על בעלי חיים כמו חולדות וארנבים.

בין המחקרים, אין אחידות, כל מחקר בדק מינונים שונים בפרקי זמן שונים ותמציות שונות של שום.

בגדול, רב המחקרים על בעלי חיים הצביעו על עליה בייצור כדוריות דם אדומות (האחראיות להעברת החמצן לתאי הגוף) בעיקר כאשר ניתנו לחיות כמויות גדולות של שום.

אבל, בחלק מהמחקרים כמויות השום היו עצומות לדוגמה: 3.5 גרם לקילו משקל גוף של ארנב ואם נתרגם את הכמות הזו לשימוש אצלנו זה שווה ערך בקירוב ל 130  שיני שום לאדם ששוקל 75 קילו!

כמובן שכמויות כאלו בלתי ישימות לחלוטין.

היה גם מחקר על בעלי חיים שבדק מינונים הרבה יותר נמוכים  המתורגמים ל 7.5 שיני שום ליום לאדם והראה עלייה בייצור של כדוריות דם אדומות.

יש לזכור כי שום יכול להזיק לכבד שלנו כבר בכמויות של מעל 5 שיני שום ליום (ראה מאמר שלי בנושא).

והיה גם מחקר על בעלי חיים (על חולדות) בו נצפתה  בעיה בייצור כדוריות הדם האדומות!

אבל, הכי חשוב האם קיימים מחקרים על בני אדם שהרי מה שפועל באופן מסוים על ארנב או חולדה לא בהכרח ישפיע באותו אופן גם עלינו.

שני מחקרים שמצאתי:

מחקר אחד מעבדתי, בדק חשיפה של תאי דם אדומים אנושיים לשום והראה כי כדוריות הדם נהיו שבירות יותר לאחר החשיפה למרכיבי השום.

אומנם זה על תאי דם אנושיים אך זה עדיין רק מחקר מעבדתי במבחנות.

המחקר החשוב ביותר במסגרת המחקר הקיים היום הוא מחקר שבדק תגובה של גוף האדם לצריכת שום.

זהו מחקר קליני מבוקר בו קיבלו בני אדם בריאים מנה אחת של אבקת שום במשקל 900 מ”ג ו 5 שעות לאחר מכן נמצאה ירידה בהמטוקריט – אחוז כדוריות הדם האדומות בדם.

מה המשמעות של הממצא הזה?

המשמעות היא  שאצל אנשים צריכה חד פעמית של שום  גרמה לירידה ביכולת הגוף להוביל חמצן!

אם כן, על סמך המחקר הקיים ממש לא מומלץ לאכול כמות גדולה של שום לפני העלייה לגובה.

אילו מעלות כן קיימים בצריכת שום על בסיס קבוע?

הזמינו הרצאה וגלו את יתרונות השום ומידע מרתק על צמחי מאכל ומרפא אחרים.

להזמנת הרצאה ופרטים נוספים 050-9007472  almoglimor@gmail.com