קטן שחור וממזר גדול – קצח

קצח הוא תבלין  שאם עדיין אתם לא מכירים, זה הזמן להכיר.

כי מעבר לשלל תכונות המרפא שלו הוא פשוט טעים בטירוף.

פעילות אנטי – סרטנית: על הקצח נערכו מחקרים מעבדתיים רבים שמצביעים על היכולת האנטי-סרטנית שלו.

איך הוא עושה את זה? הקצח פועל בכמה מנגנונים נגד התהליכים הסרטניים:

א. הקצח מזרז את פעילות תאי ההרג הטבעיים של מערכת החיסון שלנו.
ב. מפחית תהליך של צמיחת כלי דם חדשים שאמורים לספק “מזון” לגידול.
ג. מגביר מוות תאי מתוכנת (אפופטוזיס) של תאי סרטן.
ד. פעילות אנטי-דלקתית גבוהה – חשוב ביותר כי כל גידול מלווה בתהליך דלקתי.
ה. פעילות נוגדת חמצון גבוהה.

בנוסף לכך נמצא כי קצח מעלה את היעילות של שני סוגי כימותרפיה על תאי סרטן לבלב (אחד מהסרטנים היותר אלימים).

אם כן שילוב של קצח במהלך נטילת התרופות הללו יכול לייעל את הטיפול.

נראה אם כן, כי יש סיבה טובה להיותו אחד הצמחים העיקריים בשימוש אצל חולי סרטן בארצות ערב.

מי שרוצה לשמע עוד על צמחי מרפא ומאכל למניעה וטיפול במחלת הסרטן

מוזמן להזמין הרצאה בנושא: 050-9007472

או במייל almoglimor@gmail.com

כמו שכבר הבנתם, קצח כמו צמחי מרפא ותבלינים אחרים יכול להשפיע על ספיגה של תרופות כאלו ואחרות.

קצח ואנטיביוטיקה:

בניסוי על בעלי חיים הראו כי קצח משפיע על ספיגה של אנטיביוטיקה מסוג אמוקסיצילין (אתם בטח מכירים אותה בשם מוקסיפן או מוקסיויט) המיועדת לטיפול בזיהומים בדרכי הנשימה ועוד.

איך קורה שתבלין משפיע על ספיגה של תרופה?

לתבלינים יש חומרים פעילים (טבעיים) שיכולים במנגנונים שונים לעכב או לזרז את תהליך ספיגת התרופה הקונבנציונאלית שגם היא מורכבת מחומר פעיל כזה או אחר.

במקרה הזה מסתבר שקצח מגביר את ספיגת האמוקסיצילין במעי, כלומר מעלה את המינון שאנחנו מקבלים ללא היינו אוכלים את הקצח במקביל לנטילת האנטיביוטיקה.