
שליטה על רמות סוכר יציבות בדם זו אחת הדרכים לשפר את בריאותנו באופן מהותי.
פיקים של רמות סוכר גבוהות בדם מאיצים תהליכים דלקתיים וגורמים לעייפות במהלך היום.
כאשר אנחנו מדברים על סוכר, רובנו חושבים על מאכלים מתוקים אבל למעשה כל מאכל עמילני שאנחנו אוכלים כמו דברי מאפה – לחם, פיתות, אורז, תפוח אדמה, מתפרק במערכת העיכול שלנו ליחידות המשנה שלו, כלומר לגלוקוז. כמות הגלוקוז שתתקבל היא זו שתקבע מה תהיה רמת הסוכר בדם שלנו.
קיימים דרכים שונות להפחית או למנוע פיקים של גלוקוז בדם שלנו.
אחת הדרכים היותר מדליקות וקלות ליישום היא שילוב של צמחים שמסוגלים להפחית את פירוק העמילן ליחדות המשנה שלו – גלוקוז.
איך זה עובד?
מעכבי אלפא-עמילאז המצויים בצמחים שונים פועלים על ידי קשירה לאנזים האחראי לפירוק פחמימות מורכבות (עמילנים) לסוכרים פשוטים (גלוקוז). כתוצאה, מתעכב תהליך העיכול והספיגה, מה שעשוי לסייע בניהול סוכר בדם ולהפחית את השפעת הפחמימות על משקל הגוף.
צמחים שיכולים לעזור
- תה ירוק: העלים של תה ירוק מכילים נוגדי חמצון רבי עוצמה שמסייעים גם בעיכוב אלפא-עמילאז וגם בהפחתת נזק חמצוני.
- קינמון: התבלין המוכר מכיל תרכובות המסייעות בעיכוב הפירוק של העמילן ומשפרות את חילוף החומרים.
- מרווה: חליטות מרווה עשירות בתרכובות שיכולות לעכב את פעילות האנזים ולתמוך באיזון רמות הסוכר.
יתרונות בריאותיים
- שליטה ברמות סוכר: מניעת עליות חדות ברמות הסוכר לאחר הארוחה.
- ניהול משקל: עיכוב הפירוק והספיגה של פחמימות עשוי להפחית את כמות הקלוריות הנספגות בגוף.
ברפואה הקונבנציונלית, ישנן תרופות שעובדות בדיוק על אותו מנגנון, כמו אקרבוז (Acarbose) שנועדה לעכב את פעילות האנזימים האחראיים על פירוק הפחמימות. עם זאת, תרופות אלו עלולות לגרום לתופעות לוואי כמו גזים, נפיחות וכאבי בטן.
הגישה שלי היא שעדיף שימוש במזון פונקציונלי, כמו צמחים ותבלינים. הפעילות של הצמחים מתונה יותר, ולכן גם תופעות הלוואי שלהם מתונות וקלות יותר לניהול.
רוצים לשמוע על דרכים נוספות לשלוט ברמת הסוכר בדם ולהנות מבריאות טובה?
ההרצאה בריאות בפשטות תעניק לכם כלים פרקטים מבוססי מדע. לפרטים נוספים 050-9007472
הגב ראשון לכתבה