בזמן האחרון אני שומעת על משקה בשם מאצ’ה לאטה שאומרים שזה משקה מאוד בריא.
אשמח אם תאמרו לי מה זה בדיוק, למה זה בריא ואיך מכינים מאצ’ה לאטה?

מאצ’ה לאטה זה בסה”כ משקה שמכינים אותו מחלב ומאבקת מאצ’ה.
מקור המאצ’ה הוא בסין אך, המאצ’ה הפך לפופולרי מאוד גם בסין.
השימוש במאצ’ה הוא בעיקר כתה מאצ’ה ומייחסים לו סגולות רפואיות רבות.
את תה המאצ’ה מכינים מאותו הצמח שמכינים את התה “הרגיל” רק שתנאי גידול מיוחדים הופכים אותו למיוחד.
את צמחי התה שמשמשים להכנת מאצ’ה מגדלים בצל.
סביבה מוצלת גורמת להאצה של תהליכי ייצור של מרכיבים טובים ובריאים בצמח כמו: יותר כלורופיל, יותר תיאנין (theanine), יותר קפאין וגם יותר קטכינים (catechins).
חומרים אלו גורמים לכך שלמאצ’ה תהיה השפעה נוגדת חמצון ואנטי דלקתית מאוד חזקה.
יש שטוענים כי ההשפעה החזקה של נוגדי חמצון היא בעיקר בגלל הריכוז הגבוה של הקטכינים.
בכל אופן מייחסים למאצ’ה המון יתרונות בריאותיים כגון:

  • מניעת נזקי חמצון
  • השפעה נוגדת דלקת
  • הגנה על תאי העצב
  • הפחתת רמת הסוכר בדם והשפעה נוגדת סוכרת
  • עיכוב גדילת תאים סרטניים ויצירת גרורות
  • ויסות של הפרעות מטבוליות
  • חיזוק כלי הדם והגנה על הלב
  • מניעת מצבים של ניוון עצבי
  • השפעה אנטי ויראלית
  • תורם לבהירות המחשבה ושיפור התפקוד הקוגניטיבי

אפשר לקרוא כאן מידע יותר מפורט על היתרונות של מאצ’ה.

מאצ’ה לאטה זה בסה”כ משקה שמכינים אותו מאבקת מאצ’ה עם חלב. מיועד לאלה שלא אוהבים כל כך לשתות תה.

מתכון להכנת מאצ’ה לאטה

  • כפית אבקת מאצ’ה
  • שליש כוס מים רותחים
  • שני שליש כוס חלב חם (אפשר להשתמש בתחליפי חלב כמו חלב שקדים, חלב אורז וכדומה).

הוראות הכנה

מערבבים את אבקת המאצ’ה בכוס עם המים הרותחים ומשרים את האבקה במים למשך 3 דקות למיצוי אופטימלי של המרכיבים הטובים במאצ’ה.
מוסיפים את תערובת המאצ’ה והמים אל הכוס עם החלב החם ולוגמים בהנאה לבריאות.

אבקת מאצ’ה לקנייה באייהרב