מה זה מאצ’ה יפנית? קראתי באיזשהו מקום על מאצ’ה יפנית ונתקלתי בכתבה שלכם על מאצ’ה. האם מדובר באותה המאצ’ה?
איזה יתרונות יש בשתיית תה מאצ’ה יפנית?

תשובה

כן, בכל המידע שפרסמנו כאן על אבקת מאצ’ה מדובר גם במה שאנשים מכנים מאצ’ה יפנית.
למעשה מקור המאצ’ה הוא בסין ולא ביפן.
תה המאצ’ה הובא ליפן ע”י נזירים בודהיסטים בשנת 1191 והפך למאוד פופולרי בקרב חוגי החברה הגבוהה ביפן.
מאצ’ה זה תה שתהליכי הגידול המיוחדים שלו גורמים לייצור מוגבר של חומרים פעילים וחומרים אלו נחשבים לבעלי סגולות רפואיות שונות.

גידול מיוחד והרכב חומרים מיוחד

את המאצ’ה מכינים מזן של הקמליה הסינית (Camellia sinensis) שנקרא טנצ’ה (Tencha ).
הקמליה הסינית (שם מדעי: Camellia sinensis) משמשת להכנת תה לבן, תה ירוק, תה אולונג ותה שחור כאשר סוגי התה נבדלים רק בצורות עיבוד שונות.
לעומת זאת, צמח התה שממנו מייצרים את המאצ’ה, גדל בתנאי סביבה מוצלים וזה גורם לייצור מוגבר של חומרים שונים כמו: כלורופיל, תיאנין (theanine), קפאין וצורות שונות של קטכינים (catechins).
הייצור המוגבר של החומרים הללו מעניק למאצ’ה השפעה נוגדת חמצון ואנטי דלקתית מאוד חזקה.
הסברה היא שההשפעה החזקה של נוגדי חמצון היא בעיקר בגלל כמות הקטכינים הרבה שבמאצ’ה.

מאצ’ה יפנית יתרונות בריאותיים

למאצ’ה מייחסים מספר סגולות רפואיות כגון:

  • עיכוב גידולים לא מבוקרים והתחלה של גידול סרטניים.
  • וויסות תהליכים דלקתיים והאטה בהתפתחות דלקת בכבד
  • הגנה על הלב מנזקי עישון
  • השפעה אנטי ויראלית טבעית
  • השפעה היפוגליקמית, מפחית את רמת הסוכר בדם
  • משפר את התפקוד הקוגנטיבי, יכול לעכב את הזדקנות המוח ולמנוע מחלות שקשורות לניוון עצבי

מידע נוסף אתם יכולים למצוא בכתבה על אבקת מאצ’ה.

אבקת תה מאצ’ה לקנייה